Persoane interesate

marți, 23 noiembrie 2010

Vatican - Fratele nostru extraterestru.....


Reverendul Jose Gabriel Funes , liderul departamentului astronomic al Vaticanului, spune ca desi credem in Dumnezeu nu trebuie sa excludem posibilitatea  existentei unor civilizatii extraterestre, unele poate chiar mai evoluate decat cea umana.
Raliindu-se celor mai indraznete premise stiintifice de intelegere a lumii Vaticanul ,da dovade de o  lejeritate a mentalitatii exprimandusi  si in trecut opinia de acceptare a existentei extraterestre.                                                             “Cum am putea exclude ca viata s-a format si in alte parti din Univers, dat fiind numarul mare de galaxii ce au propriile lor planete? Ar putea exista chiar civilizatii mai avansate decat a noastra, acolo, si chiar mai constiente si mai apropiate de Creator decat noi insine” a spus reverendul Jose Gabriel Funes.
 In mod firesc ne  intrebam cum se explica preocuparea unor reprezentanti de seama ai Bisericii Catolice pentru astfel de chestiuni, care par sa n-aiba o legatura evidenta cu credinta crestina? Tot asa ne intrebam ce a dorit clericul sa spuna cu "fratele nostru extraterestru" sau "extratereştrii au rămas în deplină amiciţie cu Creatorul". Da , cam multe semen de intrebare   mai ales ca aceste declarati vin de la Vatican care dupa parerea mea este cea mai mare putere religioasa la momentul acesta . Oare trebuie sa ne asteptam la ceva in viitorul apropiat?
Stie oare Vaticanul mai multe decat ne dezvaluie ? Poate ca suntem usurel , usurel pregatiti pentru contactul cu frati nostril extraterestri , oricare ar fi varianta ramane oricum suspect usurinta si lejeritate cu care e vorbeste de acest subiect sensibil .

Un comentariu: