Persoane interesate

luni, 22 noiembrie 2010

Turta dulce moale

- 250 g miere,
- 1 ou
- 3 galbenusuri
- 10 g bicarbonat de amoniu
- 150 g zahar pudra
- 1 pachet de zahar vanilat
- 200 g apa
- zeama de la 1/2  lamaie si coaja acesteia
- 10 g scortisoara ,
- 5 g anason,
- 5 g cuisoare
- un varf de cutit de nucsoararasa
- 700 g faina.
Turnam peste miere apa fierbinte , amestecam si lasam sa se raceasca . In alt vas amestecam zaharul , oale , galbenusurile , mirodeniile , zaharul vanilat . coaja si zeama de la lamaie , bicarbonatul de amoniu batem pana se formeaza spuma . Adaugam , treptat , faina si mierea dizolvata . Framantam pe planseta , un aluat moale , pe care il lasam sa stea timp de 5-6 ore. Framantam din nou , taiem bucati din aluat din care intindem foi , taiem forme pe care le coacem in cuptor , la foc potrivit .Ffierbinti , ungem formele cu ou si dupa ce s-au racit , le decoram cu glazura din albus .
POFTA BUNA........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu