Persoane interesate

marți, 23 noiembrie 2010

Un dictionar al calatorului in timp ?

Dictionarul calatorului in timp este un  mic vocabular ce incearca sa permita realizarea unei intoarceri in timp  pana in epoca glaciatiunilor autorul lui este Mark Page din Marea Britanie.
Cercetarea oamenilor de stiinta condusi de Mark Pagel la Universitatea Reading ,  a fost realizata cu ajutorul unui computer  si modele matematice cercetarea lor concentranduse asupra limbilor indoeuropene engleza ,  italiana si altele.
Cercetatori sustin in urma analizei a sute de cuvinte,  ca pronumele personale (eu, tu, ,  noi) contin in interior sunete ce pot fi considerate primitive,  pronumele personal “eu” (“I” in engleza) dateaza de acum 15-20.000 de ani
In opinia cercetatorilor, dictionarul s-ar putea dovedi util si in viitor, poate  pana in anul 3000, cand unele cuvinte vor  disparea complet din vocabularul nostru, la evolutie vor ramane cuvintele de baza din structura frazelor: pronumele personale si substantivele.
Cu ce ne ajuta acest dictionar ? Sincer nu stiu …doar daca vom face o calatorie in trecut ceea c ear fi cu adevarat interesant si palpitant.

Un comentariu: