Persoane interesate

marți, 17 ianuarie 2012

Gogosi

Ingrediente
500 g faina
25 g drojdie
50 ml lapte
50 g unt
3 oua
100 g zahar
esenta de vanilie si rom
un varf de cutit cu sare

Mod de preparare
Se cerne faina intr-un vas. Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar. Lasam putin pana incepe sa se umfle.
Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar.Se toarna peste faina.
Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.
Incepem apoi sa adaugam treptat untul topit. Se lasa la dospit in jur de 2 ore.
Masa se presara cu faina pentru a nu se lipi aluatul. Se intinde o foaie nu foarte groasa si se taie din ea formele dorite.
Se lasa pe masa sa mai creasca putin, apoi se coc in uleiul bine incins.
Se tavalesc prin zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu