Persoane interesate

duminică, 20 februarie 2011

Sumerul si mania zeilor


Mitologia antica antica este plina de referiri la arme de distrugere in masa, folosite de zeii. Istorici considera ca nu au  nici o legatura cu tehnologia moderna .Dar , daca corelam aceste referiri cu descoperirile arheologice, pot intra in categoria “istorie”.
Poate pare incredibil ca in timpuri stravechi   au existat razboaie in care s-au folosit bombe atomice si cu neutroni, dar si tehnologie militara inca necunoscuta, dar multe descoperiri arheologice tind sa confirme ca aceste legende , sunt defapt cat se poate de reale.
Sumerul o civilizatie infloritoare printre primele cunoscute, patronata fiind de puternici zei inruditi intre ei, a disparut dintr-o data. Si nu oricum , . oamenii si animalele au pierit solul si apa au fost otravite . Dar stiti voi oare dece ? Pentru ca zeii sau suparat pe oameni si au hotarat ca ei trebuie sa dispara si bineinteles au folosit arme de disctrugere in masa , iar numeroasele legende sumeriene si anumite descoperiri arheologice  confirma aceste lucruri .
Mie mi se pare ca seamana izbitor de mult cu celebra poveste biblica in care Dumnezeu sa maniat teribil pe locuitori Sodomei si Gomorei si a hotarat sa ii extermine.
Si atunci incep din nou sa ma gandesc oare cu ce e mai bun Dumezeu decat acei zeii?
Cum se poate ca un dumnezeu iubitor sau niste zei sa extermine fara nici o mila o mana de oameni? Care ar putea fi motivul real sa faca asta? Doar faptul ca au apucat-o pe cai gresite? Oare acei zei si Dumnezeu nu au aflat de educatie , ei stiau doar de exterminare?
Al naibi de iubitori erau ei . Iar noi aveam de ales ori ii iubeam si faceam tot ce doreau ei , ori alegeam varianta exterminari….

2 comentarii:

  1. Nici un zeu nu e mai bun ca altul,de fapt se suprapun unul peste celalalt.Dar,na,trebuia si biata lume stapanita cumva si aburita cu promisiunea unui bine[care nu mai venea]!! ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda aici ai dreptate . Acei "zei" cred k erau ANUNNAKI si cred ca stii cn erau , de unde veneau si ce faceau asa ca sumerienii nu faceau referire proriuzisa la dumnezeu sau la zeii cunoscuti de no i ci la zeii coborati din ceruri .

    RăspundețiȘtergere