Persoane interesate

duminică, 20 februarie 2011

Au pierdut ceva extraterestri la Aiud?


Acum 30 de ani la Aiud sa  descoperit un obiectul misterios ce este considerat de unii speciali sti ca un artefact de origine extraterestrã.
Trei obiecte au fost  dezgropate în 1974, la doi kilometri Est de Aiud de de cãtre o grupã de muncitori care lucrau la o carierã de nisip la malul Muresului.
Douã dintre cele trei obiecte s-au dovedit a fi oase fosilizate de mastodonti, animale dispãrute de peste un milion de ani de pe suprafata Terrei dar al treilea a dat însã multã bãtaie de cap specialistilor care l-au analizat.
Obiectul metalic de circa 20 cm are o formã de ciocan în care sunt executate douã gãuri de formã cilindricã, de diametre diferite, care sunt dispuse perpendicular. În partea inferioarã a gãurii de diametru mai mare se poate observa o camerã de formã ovalã, probabil lãcasul unei axe cu capul rotunjit.
Materialul din care era compus obiectul este un aliaj alcãtuit din 12 elemente. Materia de bazã, adicã 89 de procente o constituie aluminiul. Celelalte elemente identificate sunt: cupru- 6,2%; siliciu-2,84%; zinc-1,81%; plumb- 0,41%; staniu-0,33%;
zirconiu-0,2 %; cadmiu- 0,11 %; nichel; cobalt; bismut; argint si urme de galiu, acestea din urmã în cantitãti foarte mici.
Aluminiul care este materialul de bazã al bucãtii de metal a fost pentru prima data descoperit abia în anul 1825 , aluminiul gãsindu-se în naturã numai sub formã de minerale.
Aluminiul se oxideazã în prezenta oxigenului, acoperindu-se cu un strat foarte subtire de oxid.
Obiectul descoperit era acoperit de un strat de peste un milimetru, ceea ce necesita o actiune îndelungatã a oxigenului, de-a lungul a câteva mii de ani, fapt ce întãreste dovada cã obiectul amintit este foarte, foarte vechi.
Obiectul prezintã si urme de lovituri si zgârâieturi care ar putea proveni de la niste lovituri puternice, ceea ce la facut pe inginerul aeronautic Michael Hesemann sa propuna o teorie interesantã în ceea ce priveste originea obiectului, spunând cã acesta ar putea proveni de la un obiect zburãtor de mãrime micã si ar fi putut constitui o talpã de aterizare a acestuia. iar pe informaticianul Dan D. Farcas, doctor în matematici si vicepresedintele Asociatiei Române pentru Studierea Fenomenelor Aeropsatiale Neidentificate,sa considere cã misteriosul artefact de la Aiud nu este altceva decât unul din nenumãratele semne ale vizitelor unor civilizatii extraterestre.

Un comentariu: