Persoane interesate

duminică, 20 februarie 2011

Mohenjo Daro „Muntele Mortilor“


Cand a fost folosita pentru prima oara, in istoria umanitatii, arma nucleara intr-un conflict armat?
 Sunt sigura ca veti spune in 6 august 1945 cind bombardierul american Enola Gay a aruncat bomba atomica la Hiroshima.
Intr-un fel daca e sa ne luam dupa istoria scrisa pe care cu toti o invatam la scoala e adevarat , dar daca cercetam putin legendele si miturile si mai vedem si cate-o descoperire arheologica , care aparent nu poate fi explicata prin prizma cunostintelor noastre despre trecut parca incepem sa ne indoim ca aceasta ar fi data exacta.
Ati auzit oare de Mohenjo Daro („Muntele Mortilor“)?Este un oras antic ale carui ruine au fost descoperite prin ani ’30 ,pe  teritoriul Pakistanului, face parte dintr-un ansamblu de asezari apartinind asa-numitei civilizatii Harappa.
 Se crede ca civilizatia Harappa era foarte avansata orasele fiind construite dupa un plan riguros, cu strazi drepte ce se intretaie perpendicular si cu case ce au sofisticate sisteme de canalizare, superioare celor ce pot fi intilnite in prezent in multe orase ale Indiei si Pakistanului.  
Pana aici nimic cu adevarat incredibil dar englezul David W. Davenport, care, dupa 12 ani de cercetari a publicat, in 1979, o carte cu titlul „Distrugere Atomica – 2000 i.Hr.“ sustine ca Mohenjo Daro nu a cazut in ruina odata cu trecerea timpului, ci sfirsitul sau a fost mul mai dramatic fiind consecinta unei deflagratii nucleare.
O data cu descoperirea  primelor ruine si scoaterea la lumina a vestigiilor vechii asezari, arheologii au avut surpriza de a se  pomeni in fata unui crater cu un diametru de aproape 50 de metri, in interiorul caruia totul, inclusiv piatra, era topit sau cristalizat ca si cum ar fi fost parjolit de o temperatura uriasa.
Pe partea  dinspre locul presupusului impact caramizile sint topite si sudate intre ele. Iar ipoteza ca zona ar fi devastate de un vulcan , cade din start datorita faptului ca in zona nu exista nici un vulcan.
Pe trei  kilometri se intinde zona devastata si la tot pasul se intilnesc pietre negre, fragmente de vase ceramice, topite unele intr-altele.
 Dar in momentul in care excavatiile au ajuns la nivelul strazilor, surpriza arheologilor a fost maxima …au fost gasite sute de schelete in pozitii care dintre care mai stranii .
Vechimea civilizatiei Harappa este o nesfirsita dezbatere pentru cercetatori. Metodele traditionale cu radio-carbon au aratat a ruinele dateaza cam din anul 2500 i.Hr., dar, luand in calcul efectele unei presupuse explozii nucleare, riscul unei erori este foarte mare.Uni cercetatori cred ca razboiul nuclear care a distrus aceste civilizatii a avut loc acum 8.000-12.000 de ani.
Cercetatori sovietici care au cercetat cazul au mai constatat ca scheletele au un nivel ridicat de radioactivitate unul dintre schelete avand  un grad de radioactivitate de 50 de ori mai mare decit cel normal.

2 comentarii:

  1. Am citit mult despre acest subiect,ma fascineaza trecutul indepartat al istoriei omenesti. ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. tantric mаssage massage is In gеneгаl exploited to
    the divine seгνicе is tуpіcally signіficantly
    greatеr.

    my blog post :: tantra london

    RăspundețiȘtergere