Persoane interesate

marți, 22 februarie 2011

Cruzimile antichitati....


Marturiile cruzimilor petrecute in antichitate sunt numeroase si continua sa se inmulteasca cu fiecare noua descoperire.
Noi descoperiri arata ca membri aristrocratiei peruviene aveau obiceiul de a mutila clasa mai saraca a societati , si asta din dorintade asi  exercitata si mentinutine  prin forta si frica puterea..
La El Trigal mormintele descoperite indica un grad de saracie mare . acolo descoperinduse multe  schelete cu oasele picioarelor rupte si strambe iar piesa de rezistenta este un craniu sub forma de con, profound afectat de lovituri.
Craniile sub forma de con erau  obtinute prin bandajarea capetelor copiilor inca de cand erau mici , dar  cercetatori nu au gasit inca o explicatie la motivul pentru care se facea acest lucru.
Sa constatat ca aceste morminte sarace erau contemporane cu cu inflorirea orasului vecin Cahuachi, un conglomerat puternic de aristocrati.
 Si se presupune ca conducatorii aristocrati ai Cahuachi foloseau aceste masuri agresive pentru a pastra la distanta populatia saraca din Nazca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu