Persoane interesate

sâmbătă, 12 martie 2011

Revolta ....


De cate ori natura se razbuna pe noi , plangem si ne cainam.
Spunem ca nu putem sa ne punem cu ea ,  ca ea ne copleseste. Incepem sa dam vina pe apropierea lunii …sau a altor planete  de pamant  sau gasim alte motive.
 Dar la ce e mai important nu se gandeste nimeni.
Nu se gandeste nimeni ca Tera are si ea o viata , ca respira ca traieste. Ca noi nu suntem decat niste paraziti care se hranesc cu seva ei, dar care in ultimul timp nu numai ca ne- am inmultit considerabil dar am si construit numeroase strazi autostrazi locuinte .
Practic noi o sufocam putin cate putin. 
Trebuie sa faca si ea ceva sa supravietuiasca la urma urmei e dreptul ei.
Se revolta pe noi , dar desi ar putea sa ne nimiceasca pe majoritate nu o face,  de fiecare data ne mai da o sansa . O sansa sa ne revizuim comportamentul sa ii lasam si ei o portita , o oaza prin care sa poata respira si hrani.
Dar oare noi ne aplecam urechea la ruga ei? Oare incetam cu contaminarea  cu poluarea , cu taierea padurilor si asa mai departe ?
Nu , noi ne continuam viata ca pana atunci. Ne plangem mortii o vreme si o luam de la capat, disptrugand de doua ori mai mult .
Imi pare rau pentru victimele din Japonia , si ma gandesc cu groaza ca poate intr-o zi va veni si randul nostru , dar nu pot sa nu deplang si soarta planetei noastre la care nu se mai gandeste aproape nimeni.
Iar cei putini care se gandesc  nu au nici o putere in fata celor multi de a schimba ceva.
Cu toti ne gandim , oare cand ne va fi mai bine ?
Ei bine va raspund eu…….Ne va fi mai bine atunci cand ne vom gandi si la acest pamant care ne da viata ne hraneste ne imbraca .
Doar atunci vom putea fi numiti fiinite evoluate cand vom invata sa respectam fiecare fiinta si forma de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu